На заседанието си 14 септември Европейската централна банка (ЕЦБ) ще трябва да вземе

...
На заседанието си 14 септември Европейската централна банка (ЕЦБ) ще трябва да вземе
Коментари Харесай

Трейдърите се разминават в прогнозите си за решението на ЕЦБ за лихвените проценти

На заседанието си 14 септември Европейската централна банка (ЕЦБ) ще би трябвало да вземе едно от най-трудните решения от началото на сегашния цикъл на стягане на паричната политика през юли 2022 година Трейдърите са разграничени по въпроса дали ЕЦБ ще увеличи лихвените проценти за следващ път, или ще избере пауза в цикъла на стягане поради сигналите за намаляване на стопанската система, написа Financial Times.

Запазването на лихвените проценти без смяна в края на съвещанието евентуално ще докара до рецензии, че регулаторът завършва битката с инфлацията прекомерно рано, до момента в който по-нататъшното им повишение може да докара до усилване на икономическите проблеми. Според специалисти септемврийското съвещание може да се окаже последният късмет на ЕЦБ за доста месеци напред да увеличи лихвите.

" Ако не го създадат в този момент, прозорецът ще се затвори. Брутният вътрешен продукт на еврозоната е на ръба на свиването, а растежът на кредитирането се забавя бързо ", коментира анализаторът от Pictet Wealth Management Фредерик Дюкрос.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР